Helppo ja herkullinen pääsiäisateria valmistuu karitsanjauhelihasta. Nevalan valmis perunamuusi antaa miellyttävän pehmeän maun pihveille, etkä tarvitse mureketaikinaan lainkaan korppujauhoja. Valmis perunamuusi on herkullinen sellaisenaankin, mutta voit maustaa sitä myös erilaisilla vihannessoseilla ja tuoreilla hienonnetuilla yrteillä.
1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 punainen chilipaprika 2 rkl rypsiöljyä 400 g karitsanjauhelihaa 2 dl Nevalan Parhaat Perunamuusia 100 g minttuhyytelöä ½ tl suolaa reilusti mustapippuria 1 tl sitruunankuoriraastetta Pinaattiperunasose: 600 g Nevalan Parhaat perunamuusia 100 g sulatettua pakastepinaattia 25 g voita tai margariinia ripaus suolaa Lisäksi: 1 ½ l vettä ripaus suolaa värikkäitä porkkanoita 50 g voita 1-2 tl kuivattua rakuunaa Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna chilipaprika. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chilipaprikaa hetki. Jäähdytä. Lisää sipulit ja chilipaprika, karitsanjauheliha, valmis perunamuusi, minttuhyytelö, suola ja mustapippuria myllystä. Pese sitruuna lämpimällä vedellä ja raasta hienoksi. Lisää sitruunankuoriraaste joukkoon ja vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile pihveiksi ja paista kuumalla pannulla tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä. Laita perunamuusi ja sulatettu ja valutettu pinaatti kattilaan ja kuumenna. Lisää joukkoon voita ja ripaus suolaa. Kiehauta vesi höyrykattilan alimmassa osassa. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi suupaloiksi. Laita porkkanat höyrytysosaan ja laita kansi päälle. Anna porkkanoiden kypsyä höyryssä 15-20 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta. Kokeile kypsyyttä välillä haarukalla tai puutikulla. Mikäli käytät violetteja porkkanoita, laita ne höyrytysosaan omaan osioon, sillä ne värjäävät muita porkkanoita. Sulata voi ja rakuuna kasarissa ja kaada höyrytettyjen porkkanoiden päälle. Tarjoa karitsanjauhelihapihvit pinaattiperunasoseen ja höyrytettyjen porkkanoiden kanssa.Karitsanjauhelihapihvit, pinaattiperunasose ja höyrytetyt vihannekset
Tulosta resepti
Raaka-aineet
Valmistus