Juustoinen kasviskiusaus sopii niin lounaaksi kuin seisovaan pöytään liha- tai kanaruoan rinnalle.
Voit laittaa joukkoon myös muita lempikasviksia.
Juustoinen kasviskiusaus
Tulosta reseptiRaaka-aineet
700 g Nevalan peruna, kiusausperunaa
1 sipuli
250 g pehmeää sulatejuustoa
200 g mozzarellajuustoa raasteena
400 g kesäkurpitsaa
1 paprika
½-1 dl viipaloituja oliiveja
100-200 g miniluumutomaatteja
1-2 dl vihreää pestokastiketta
½ tl suolaa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Laita hienonnettu sipuli ja kiusausperuna reunalliseen uunivuokaan.
- Lusikoi pinnalle sulatejuusto ja ripottele päälle mozzarellajuustoraaste.
- Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi, kuutioi paprika.
- Laita ne vuokaan yhdessä oliiviviipaleiden kanssa. Puolita miniluumutomaatit ja lisää vuokaan vihreän pestokastikkeen kanssa. Ripottele joukkoon suolaa.
- Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi ja kaada päälle kerma.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes ruoka on kauniin väristä.
- Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.
Muuta
Vinkki! Voit lisätä vuokaan halutessasi vuohenjuustoa tai fetajuustoa.