Mausteinen härkiskeitto on ihastuttava arkiruoka, joka valmistuu nopeasti kiireisen päivän päätteeksi ja sopii myös vegaaneille.
Mausteinen härkiskeitto
Tulosta reseptiRaaka-aineet
2 rkl öljyä
1 sipuli
4 lehtisellerin vartta
100 g varsiparsakaalia
3 isoa porkkanaa
1 punainen chilipaprika
250 g texmex-maustettua härkistä
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 laakerinlehti
10 maustepippuria
1 rkl tacomaustetta
700 g Nevalan Peruna kiusaus – tai kasariperunaa
Lisäksi:
lehtipersiljaa tai muita yrttejä
Valmistus
- Käsittele ensin kasvikset.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi viipaleiksi.
- Paloittele varsiparsakaali.
- Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
- Hienonna chilipaprika.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Lisää härkis ja vesi, sekä kasvisliemikuutiot, laakerinlehti, maustepippurit ja tacomauste.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää kiusaus-tai kasariperunat ja anna kiehua kunnes kasvikset tuntuvat sopivan kypsiltä.
- Tarkista maku.
- Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.
- Tarjoa!
1 kommenttia
Näitä on pakko kokeilla